Neem contact met ons op
Viakim

Re-integratie tweede spoor

Het tweede spoor

Dit traject komt in beeld als u door langdurig ziekteverzuim niet meer in staat bent uw eigen functie te vervullen en uw werkgever geen ander werk kan bieden. Samen met de specialisten van Viakim gaat u op zoek naar een passende functie aan de hand van ons unieke concept.

Twee sporen beleid

Werkgever en medewerker laten geen enkele re-integratiekans onbenut en doen er alles aan om de re-integratie zo effectief mogelijk te laten verlopen. Om dit te realiseren kan op beide sporen worden ingezet. Wanneer naast het 1e spoor het 2de spoor loopt, is er sprake van een twee sporen beleid.

WGA re-integratie

Wanneer u vanuit een uitkeringssituatie weer aan de slag gaat, spreken we van een WGA re-integratie. Hierbij is onder de Wet Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) vastgesteld dat u nog voldoende kansen heeft op de arbeidsmarkt om een traject te starten.

ZW re-integratie

Kunt u na een periode in de Ziektewet weer aan het werk, dan gaat het om een zogenoemde ZW re-integratie. Ook hierbij is vastgesteld dat er nog voldoende kansen voor u zijn op de arbeidsmarkt om met behulp van onze specialisten een nieuwe weg in te slaan.

Nieuwsgierig hoe we dit doen? Kijk naar onze werkwijze: De vijf bouwstenen naar nieuw werk.

Bekijk ook outplacement

Neem contact met ons op

In een vrijblijvend gesprek verkennen we samen de mogelijkheden.Openingstijden: op werkdagen van 08:00 tot 17:30 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Privacyreglement