Neem contact met ons op
Viakim

Visie & werkwijze

re-integratie en outplacement

Waarin wij geloven

Het grootste deel van onze tijd en energie besteden we aan werk. Werk verschaft ons inkomen, stimuleert onze persoonlijke ontwikkeling en betrekt ons bij de maatschappij. Werk geeft nut en zin aan het leven.

Wij geloven dat iedereen recht heeft om duurzaam inzetbaar te zijn. Een optimaal werkvermogen draagt bij aan het vinden en uitvoeren van duurzaam passend werk.

Viakim begeleidt medewerkers tijdens re-integratie en outplacement trajecten naar nieuw werk. Altijd via de kortste weg, duurzaam en middels onze unieke aanpak: De 5 bouwstenen naar nieuw werk.

Hoe werkt Viakim?

Gedurende je re-integratie of outplacement ga je aan de slag met de 5 bouwstenen, die in een intakegesprek worden toegelicht. Deze stappen versterken elkaar en leiden samen tot het gewenste resultaat: het ondertekenen van een nieuwe arbeidsovereenkomst.

 1. Werk

  Uiteindelijk draait het om dat ene te behalen doel: het vinden van passend duurzaam werk.

  Tijdens de traingen van Viakim werk je aan je vaardigheden en unieke presentatie skills. 

  Daarnaast is het belangrijk om te solliciteren. Dat is een kwestie van vooral veel doen. De medewerker actief voorop, de re-integratiespecialisten van Viakim als actief sturende hulp en de werkgever als betrokken toeschouwer.

  Viakim is onderdeel van de Enrgy in Business Group en beschikt daardoor over een breed scala aan vacatures en werkervaringsplaatsen. Hiermee behalen wij een plaatsingspercentage van 80%.

   

 2. Competenties

  Solliciteren kun je leren. De re-integratiespecialist adviseert bij het opstellen van brieven en CV.

  Samen kijken we naar wat je nodig hebt om met vertrouwen en plezier het sollicitatieproces in te gaan.

  Daarnaast wordt er continue gewerkt aan het verbeteren van sollicitatiegesprekken, solliciteren via sociale media, presentatietechnieken en het mobiliseren van het eigen netwerk.

   

 3. Vitaliteit

  Succesvol en duurzaam een baan vinden vereist dat je Fit for the Job bent. We besteden aandacht aan de basiselementen die hiervoor nodig zijn. Dit betekent niet dat je een marathon hoeft te kunnen lopen maar wel dat je je fit voelt en vitaliteit uitstraalt.

  Bewustwording van je leefstijl is vast onderdeel van de begeleiding.  Evenwicht tussen lichaam en geest zorgt ervoor dat jij optimaal kunt presteren. De re-integratiespecialist van Viakim stimuleert je hierbij. 

   

 4. Sociale steun

  Wetenschappelijk is aangetoond dat familie, vrienden en bekenden een enorme invloed uitoefenen op het succesvol re-integreren naar nieuw werk.

  Samen met de re-integratiespecialist wordt het eigen sociale netwerk helder  in kaart gebracht en worden de kansen en knelpunten besproken. Vervolgens creëren we acties om het netwerk actief in te zetten voor hulp, steun en aanmoediging.

  Wij weten dat 80% van onze cliënten een nieuwe baan vindt door effectief zijn of haar netwerk in te zetten. 

   

 5. Motivatie

  Motivatie is het belangrijkste onderdeel van jouw weg naar nieuw werk. Het vinden van een nieuwe baan is geen makkelijke opgave.

  De bereidheid om jezelf te ontwikkelen, het blijven zoeken naar werk en teleurstellingen te verwerken vereisen doorzettingsvermogen en motivatie.

  Onze re-integratiespecialisten doen er alles aan om jou in je kracht te zetten en je te ondersteunen om je doel te bereiken. 

   

Trajectbegeleiding

In een intensief re-integratie of outplacement traject gaan we vervolgens gefocust aan de slag met het creëren van de voorwaarden die nodig zijn om tot nieuw werk te komen.

Neem contact met ons op

In een vrijblijvend gesprek verkennen we samen de mogelijkheden.Openingstijden: op werkdagen van 08:00 tot 17:30 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Privacyreglement